• Посилання скопійовано

Перейменування вулиць: чи проводити платникові ПДВ перереєстрацію?

Чи потрібно платнику ПДВ проводити перереєстрацію та подавати до контролюючого органу заяву за формою № 1-ПДВ з позначкою «Перереєстрація», якщо відбулось перейменування назви вулиць, міст, селищ, тощо? Консультує ДФС

Перейменування вулиць: чи проводити платникові ПДВ перереєстрацію?

В інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (підкатегорія 101.01.01) податківці нагадують, що у разі зміни даних про місцезнаходження (місця проживання) платника ПДВ проводиться перереєстрація такого платника.

Для цього платнику ПДВ необхідно подати додаткову реєстраційну заяву з позначкою «Перереєстрація» протягом 10 робочих днів, що настають за днем, коли змінилися дані про платника ПДВ. У реєстраційній заяві платник ПДВ зазначає дані станом на дату заповнення заяви, у тому числі критерії, за якими станом на дату заповнення заяви особа відповідає статусу платника ПДВ.

Отже, оскільки в результаті перейменування назви вулиці, міста, селища, зміни поштового індексу тощо вносяться зміни у відомості про місцезнаходження юридичної особи та місце проживання фізичної особи - підприємця, що містяться у Єдиному державному реєстрі, то це є підставою для здійснення перереєстрації платника ПДВ шляхом подання реєстраційної заяви за формою 1-ПДВ з позначкою «Перереєстрація».

 

Також податківці вважають, що після внесення змін до правовстановлюючих документів потрібно перереєструвати РРО. Докладніше>>> 

Інші наслідки, які будуть виникати у фізосіб та суб'єктів господарювання розглянуто у новинах:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»