• Посилання скопійовано

Уряд дозволив ФОПам не вести книги обліку під час карантину, але не всім

Уряд дозволив ФОП під час карантину не вести книгу обліку доходів/витрат, якщо її ведення повинно було розпочатися після встановлення карантину

Уряд дозволив ФОПам не вести книги обліку під час карантину, але не всім

Державна податкова служба України на своїй сторінці у facebook повідомляє, що Уряд дозволив ФОП під час карантину не вести книгу обліку доходів/витрат, якщо її ведення повинно було розпочатися після встановлення карантину.

Саме таке рішення сьогодні ухвалив Уряд.

Один з обмежувальних заходів під час карантину – заборона роботи закладів торгівлі. Через неможливість придбання книги обліку доходів, Уряд ухвалив рішення тимчасово припинити їх використання на період карантину.

Разом з цим, протягом 3 місяців з дня припинення карантину ФОП мають подати до контролюючих органів заповнену книгу, що включає доходи/витрати, здійснені протягом карантину.

***

UPD_03/04/2020

Зазначимо, що таке звільнення від ведення книг обліку було прийнято Урядом у постанові №255. Зокрема, в ній йдеться про таке: «Дозволити фізичним особам – підприємцям та фізичним особам, які провадять незалежну професійну діяльність, тимчасово, на період карантину, вести облік доходів і витрат без використання книг обліку доходів і витрат (книг обліку доходів), якщо ведення зазначених книг повинно розпочатися після встановлення карантину, за умови подальшого подання такими особами книг обліку доходів і витрат (книг обліку доходів), до яких внесені дані про доходи та витрати, отримані (здійснені) ними протягом карантину, для реєстрації до контролюючих органів протягом трьох місяців з дня прийняття рішення про відміну карантину».

Відповідно наразі відповіді на питання, кого саме стосується ця норма з ФОПів немає. Тому чекаємо на роз'яснення ДПС. Про це повідомимо окремо.

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»