• Посилання скопійовано

Митний тариф України пропонують викласти у новій редакції

У Раді зареєстровано законопроект №3228, яким пропонується затвердити нову редакцію Митного тарифу України

Митний тариф України пропонують викласти у новій редакції

17 березня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано проект нового Закону №3228 "Про Митний тариф України". Його авторами є Д. Гетманцев, О. Ковальчук та ще сім нардепів.

Необхідність прийняття законопроекту обумовлена приведенням законодавчої бази країни у відповідність із системою загальновизнаних норм міжнародного права, зокрема шляхом створення Митного тарифу України, в основу якого покладено версію Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД), побудовану на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів 2017 року (ГС-2017) і Комбінованої номенклатури Європейського Союзу (КН ЄС), з  урахуванням зобов’язань в рамках СОТ.

Законопроект №3228 є, по суті, аналогічним законопроекту №2482 від 21.11.2019 р., який вважається відкликаним у зв’язку із припиненням повноважень Уряду.

Проектом Закону пропонується нова редакція Митного тарифу України, в основу якого покладено версію Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності , побудовану на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів 2017 року  на рівні перших шести знаків (офіційне видання ВМО) і Комбінованої номенклатури Європейського Союзу на рівні сьомого і восьмого знаків (Official Journal of the European Communities, L 294 від 28.10.2016, vol. 59), з урахуванням зобов’язань в рамках СОТ.

Проектом нового Митного тарифу України не передбачається зміна ставок ввізного мита на товари, змінюється тільки класифікація, опис та додаткові одиниці виміру та обліку окремих товарів. У випадку об’єднання кодів подібних товарів з різними ставками ввізного мита до уваги брались обсяги торгівлі такими товарами та зобов’язання перед СОТ. 

Новелами законопроекту є:

  • уточнення порядку встановлення або зміни ставок ввізного мита;
  • врахування останніх змін до Митного тарифу України, передбачених Законом України від 19.12.2019 р. №402-ІX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства про видобуток бурштину та інших корисних копалин» та Законом України від 16.01.2020 р. № 465-ІX «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві»;
  • застосування з 1 квітня 2021року в якості додаткових одиниць виміру та обліку для природного газу енергетичних одиниць (тис.кВт.год). 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»