• Посилання скопійовано

Нотаріальний документ з QR-кодом: пам'ятка від Мін'юсту

Нотаріальна палата України наводить лист Мін'юсту з правилами формування та проведення перевірки нотаріального документа з QR-кодом

Нотаріальний документ з QR-кодом: пам'ятка від Мін'юсту

Нотаріальна палата України розповідає, що Міністерство юстиції України у своєму листі повідомило про особливості формування та проведення перевірки нотаріального документа з QR-кодом.

Правила формування та проведення перевірки нотаріального документа з електронним ідентифікатором затверджено постановою КМУ від 01.07.2022 р. №745.

Підключення нотаріусів до сервісу формування нотаріальних документів з QR-кодом у складі Системи е-нотаріату буде проходити поетапно, в режимі дослідної експлуатації.

Початок функціонування сервісу, до якого наразі будуть підключені усі нотаріуси Києва, заплановано з 26 жовтня 2022 року.

Перелік нотаріальних документів, які формуються з електронним ідентифікатором, затверджено наказом Мін’юсту від 22.07.2022 р. №3081/5.

Інструкція до сервісу формування нотаріальних документів з QR-кодом розміщена на вебсайті ДП «НАІС».

Формування та проведення перевірки нотаріального документа з QR-кодом здійснюється безоплатно.

Мін’юст наголошує, що відсутність можливості перевірити QR-код або відмова особи, щодо якої вчинено нотаріальну дію, у наданні згоди на надання електронної копії нотаріального документа заінтересованій особі, не впливає на чинність нотаріального документа та не може бути підставою для відмови у його прийнятті.

***

Також читайте: Уряд затвердив правила формування та перевірки нотаріального документа з е-ідентифікатором

Джерело: Нотаріальна Палата України

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»