• Посилання скопійовано

Які строки встановлені для подання документів для держреєстрації створення громадських формувань?

Щодо створення громадських формувань діють такі строки: для громадських об’єднань протягом 60 днів з дня проведення установчих зборів, для політичних партій - у 10-денний строк з дня їх утворення

Які строки встановлені для подання документів для держреєстрації створення громадських формувань?

Південне міжрегіональне управління Міністерства юстиції повідомляє, що відповідно до пункту 14 п. 1 статті 1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» територіальні органи Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі здійснюють державну реєстрацію первинних, місцевих, обласних, професійних спілок, їх організацій та об’єднань, структурних утворень політичних партій, регіональних (місцевих) творчих спілок, територіальних осередків всеукраїнських творчих спілок, місцевих, обласних, республіканських Автономної Республіки Крим, Київської та Севастопольської міських організацій роботодавців та їх об’єднань, постійно діючих третейських судів, громадських об’єднань, їх відокремлених підрозділів, громадських об’єднань, що не мають статусу юридичної особи.

Згідно з чинним законодавством строки подання документів для державної реєстрації, а також для державної реєстрації внесення змін передбачено відповідними профільними законами.

Так, щодо створення громадських формувань передбачено такі строки: 

  • для громадських об’єднань - протягом 60 днів з дня проведення установчих зборів, 
  • для політичних партій - у 10-денний строк з дня їх утворення, 
  • для творчих спілок - у 60-денний строк з дня проведення загальних зборів, 
  • для організації роботодавців - у 60-денний термін з дня проведення установчого з’їзду. 

Для державної реєстрації змін структурне утворення політичної партії надає відповідні документи у 10-денний строк після прийняття рішень з цих питань.

Звертаємо вашу увагу, що з 30 червня 2023 року у зв’язку зі скасуванням на всій території України карантину, встановленого з метою запобігання поширенню COVID-19, всі строки державної реєстрації поновлено.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Облік та звітність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»