• Посилання скопійовано

Компʼютер для бухгалтера: важливе і другорядне

Більшу частину робочого часу бухгалтери проводять за комп’ютером. Їхні професійні обов’язки тісно пов’язані з інформаційними технологіями

Компʼютер для бухгалтера: важливе і другорядне

Вимоги до ПК у спеціалістів з бухгалтерського обліку не надто високі. Головне — щоб справно працював та помірно навантажував очі. Хоча другий критерій стосується периферії, а не самого системника. 

Щоб вибрати робочий персональний комп’ютер, який стане надійним помічником у впорядкуванні фінансів організації, не потрібно бути спеціалістом у галузі техніки. Достатньо трохи розумітися на базових технічних характеристиках.

 

Процесор

Багатоядерний чип Core i9 з високою тактовою частотою, покращеною кеш-пам’яттю та потужним кулерним охолодженням радше підходить для ігор та роботи з графікою. Бухгалтерським програмам вистачає середньої обчислювальної потужності — як у Core i5 чи навіть Core i3. Також можна розглядати аналоги від AMD з 4 ядрами, помірним енергоспоживанням та стабільною багатозадачністю. 

 

Кількість оперативної пам’яті

Працювати в бухгалтерії — значить постійно тримати руку на пульсі. Електронна пошта, сторінки офіційних вебпорталів з законами та підзаконними актами у браузері, бази даних, текстові та табличні редактори — спеціаліст взаємодіє з купою процесів та задач одночасно. Пристосуватися до такого режиму роботи здатен лише комп’ютер з великим запасом оперативки. Менш як 8 Гб обирати немає сенсу, адже з часом навантаження можуть зрости та система почне пригальмовувати, а ресурсомісткі програми — «вилітати».

 

Тип відеокарти

Виділяють 2 різновиди графічних адаптерів:

  • Вбудовані — одне ціле з материнською платою. Недорогі, працюють тихо та економно. 
  • Дискретні — окремі, бувають внутрішніми та зовнішніми. Мають систему охолодження, для тимчасового зберігання графічної інформації використовують власну відеопам’ять, характеризуються підвищеною продуктивністю.

Надвисокий графічний потенціал — не те, на що варто робити ставку при виборі бухгалтерського ПК. Тож інтегрована плата від Інтел чи АМД — пріоритетний варіант.

 

Тип накопичувача

Замість місткого жорсткого диска краще обрати спритний SSD на 128 чи 256 Гб. Його переваги:

  1. Робота без зайвих звуків. Вінчестери у порівнянні з твердотіловими накопичувачами «галасливі», адже мають рухомі деталі.
  2. Висока швидкість зчитування та запису даних. SSD потрібно менше часу для завантаження об’ємних файлів.
  3. Надійність та довговічність. Хоча в стаціонарних збираннях ризик пошкодження жорсткого диска значно нижчий, ніж в ноутбуках, твердотільник все ж більш стійкий до механічних впливів. 

 

Корпус

Переплачувати за декоративні елементи на кшталт підсвічування та прозорих стінок немає сенсу. Якщо компактний системник стоятиме на столі, важливо, щоб він «зливався» з іншими девайсами та не відвертав від роботи. У разі встановлення на підлогу дизайн взагалі не має значення — його просто не видно. 

На що потрібно звернути увагу, так це на розташування кнопок та портів. Зручно, коли роз’єми для носіїв інформації знаходяться на фронтальній або боковій частині, а для дротової периферії — сховані позаду. 

Правильно підібраний персональний комп’ютер сприяє підвищенню продуктивності та професійному зростанню бухгалтера. А якісне периферійне оснащення знижує ризик виникнення тунельного синдрому, хвороб зору та інших неприємних «атрибутів» сидячої роботи.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини партнерів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини партнерів»