• Посилання скопійовано

Планшет для бухгалтерії: у чому користь цього пристрою

Ведення бухгалтерського обліку – це громіздка та об’ємна справа. Зазвичай бухгалтери на великих підприємствах працюють за персональними комп’ютерами, на котрі встановлено ліцензійні програми для обліку та аудиту

Планшет для бухгалтерії: у чому користь цього пристрою

Втім малий бізнес в Україні розвивається невпинними темпами. А приватним підприємцям не досить вигідно винаймати штатного бухгалтера. Тому вони ористуються з послуг аутсорсингових агентств, або ж навіть ведуть бухгалтерію своїми власними зусиллями.

 

Ведення бухгалтерії на мобільних пристроях

Якщо ви відкрили власну кав’ярню, невеликий цех з пошиття одягу чи займаєтесь онлайн-комерцією, сьогодні розроблено багато CRM, які інтегруються не лише з Windows, а й з іншими операційними системами: Android, iOS/iPadOS, Linux. Знайти їх можна просто в інтернеті, скориставшись будь-яким пошуковиком. З огляду на це планшет, чи то Samsung Galaxy Tab, чи iPad цілком можна використовувати для ведення обліку.

Можливості мобільних програм для бухгалтерського обліку вражають:

  • планшет чи смартфон зможе виконувати функцію мобільного терміналу для прийняття платежів;
  • мобільна каса – формування електронних чеків, що відразу надсилаються у податкову та на месенджери чи електронну пошту покупця;
  • маркетинг – через додаток можна налаштовувати рекламні розсилки та працювати з потенційними клієнтами;
  • відображення руху коштів, залишків на складі;
  • облік робочого часу, нарахування зарплатні тощо.

Бухгалтерські CRM, котрі можна встановити на планшет, смартфон або ноутбук, можуть інтегруватися з популярними торговельними майданчиками України для швидкого завантаження каталогів з карточками товарів, описами та характеристиками. Вся історія та аналітика зберігаються у хмарному сховищі, користувач у будь-який момент матиме змогу видрукувати потрібний документ чи знайти накладну за обліковий період.

 

За якими критеріями варто обирати планшет для бухгалтерії

Попри те, що бухгалтеру доводиться оперувати великими обсягами даних, для комп’ютерних пристроїв це не занадто велике навантаження. Тому потреба у покупці найпотужніших планшетів відпадає. Вам цілком вистачить моделей середнього цінового діапазону.

На що звернути особливу увагу:

  • достатньо великий дисплей – бажано орієнтуватися на діагональ від десяти дюймів;
  • наявність слота під SIM – у випадках коли зникає дротовий інтернет чи відбувається знеструмлення, ви матимете змогу використовувати мобільну мережу;
  • обсяг внутрішнього сховища – сама система Андроїд займає до 20 Гб, для встановлення CRM чи спеціальних додатків для бухгалтера також знадобиться вільний простір – купуйте планшети з обсягом пам’яті принаймні від 64 Гб;
  • ємний акумулятор для тривалої автономної роботи – ємність батареї в планшетах може становити від 7 тисяч мА-год і вище;
  • бренд – економити на марці не варто, купуйте планшети від фірм, що добре себе зарекомендували – Samsung, Lenovo, Apple iPad.

Звісно, приватному підприємцю доводиться багато пересуватися. Тому планшет повинен бути достатньо легким і компактним. Водночас зверніть увагу на корпус та ступінь захисту від вологи, адже в дорозі можуть трапитися різноманітні прикрі ситуації.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини партнерів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини партнерів»