• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики розтлумачило нюанси обчислення середньої зарплати

У листі №1105/13/81-11 Мінсоцполітики роз’яснило, як правильно обчислювати середню заробітну плату для оплати часу відпустки.

Зокрема, держорган підкреслив, що згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати обчислення провадиться виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки.

При цьому до складу виплат, які враховуються при обчисленні, включаються: основна заробітна плата, доплати і надбавки, премії, що мають постійний характер, індексація та виплати за час, протягом якого за працівником зберігається середній заробіток (за час попередньої щорічної відпустки, виконання державних та громадських обов’язків, службового відрядження тощо), і допомога з тимчасової непрацездатності.

Міністерство зазначило, що тільки премії включаються до заробітної плати того місяця, на який вони припадають згідно з розрахунковою відомістю, решта виплат повинна враховуватися в ті місяці, за які вони здійснені. Тобто при обчисленні середньої заробітної плати для оплати відпусток середній заробіток, який виплачується у липні 2011 р. за час щорічної відпустки, яка надавалася у серпні 2011 року, повинен враховуватися як виплати серпня 2011 року.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»