• Посилання скопійовано

Як подати повідомлення про виплату лікарняних від ПФУ через портал е-послуг?

Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам можна сформувати в електронному кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України, натиснувши кнопку «Створити повідомлення» в екранній формі заяви-розрахунку, яка набула статусу «Оплачено»

Як подати повідомлення про виплату лікарняних від ПФУ через портал е-послуг?

Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області розповідає, що страхувальник, який за заявою-розрахунком отримав від Пенсійного фонду України кошти для здійснення страхових виплат працівникам, повинен протягом місяця з дня проведення відповідних виплат повідомити про це Пенсійний фонд України. Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам можна сформувати в електронному кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України, натиснувши кнопку «Створити повідомлення» в екранній формі заяви-розрахунку, яка набула статусу «Оплачено». Основна частина реквізитів повідомлення заповниться автоматично, дублюючи інформацію із заяви-розрахунку. Ручне введення передбачено для даних щодо виплати: дати виплати та суми, виплаченої за рахунок коштів Фонду.

Якщо сума в повідомленні за всіма листками непрацездатності дорівнює профінансованій сумі, то після збереження, підписання та надсилання повідомлення до Пенсійного фонду йому автоматично буде присвоєно статус «Прийнято». У випадку розбіжності суми повідомлення потрапить на опрацювання спеціалістам Фонду. Переглянути вже надіслані повідомлення можна в кабінеті страхувальника на вебпорталі Пенсійного фонду в розділі меню «Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам».

Слід зазначити, що у разі відсутності від страхувальника інформації про виплати застрахованим особам протягом трьох місяців з дня здійснення фінансування відповідним підрозділом Пенсійного фонду буде проведено перевірку використання страхувальником коштів Фонду.

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»