• Посилання скопійовано

Чи можна подати заяву на повернення надміру сплаченого ЄСВ в е-формі?

Платник податку може подати заяву про повернення помилково сплачених сум ЄСВ онлайн

Чи можна подати заяву на повернення надміру сплаченого ЄСВ в е-формі?

ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, що у разі надмірної або помилкової сплати сум єдиного внеску повернення  таких сум здійснюється на підставі заяви платника. Заява може бути подана платником до територіального органу ДПС за місцем обліку в електронній формі через електронний кабінет.

До заяви платник обов’язково додає копію розрахункового документа, що підтверджує сплату коштів. Копія цього документа завіряється платником особисто.

Надсилання платником заяви в електронній формі реалізовано через приватну частину Електронного кабінету, розміщеного на офіційному вебпорталі ДПС. Меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету дозволяє створити та надіслати довільну кореспонденцію (лист, заяву, запит тощо) до відповідного контролюючого органу.

Протягом одного робочого дня після надсилання електронної Заяви до контролюючого органу платника буде повідомлено про вхідний реєстраційний номер та дату реєстрації Заяви. Інформацію щодо отримання та реєстрації Заяви в контролюючому органі платник може переглянути в вкладці «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи» Електронного кабінету.

Джерело: ДПС у Чернівецькій області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»