• Посилання скопійовано

На який термін може надаватися лікарняний для догляду за повнолітнім членом сім’ї?

Допомога по тимчасовій непрацездатності для догляду за хворим повнолітнім членом сім’ї (старше 14 років) надається з першого дня непрацездатності, але не більш як на три календарні дні

На який термін може надаватися лікарняний для догляду за повнолітнім членом сім’ї?

Пенсійний фонд України розповідає, що допомога по тимчасовій непрацездатності для догляду за хворим повнолітнім членом сім’ї (старше 14 років) надається з першого дня непрацездатності, але не більш як на три календарні дні. У виняткових випадках – з урахуванням тяжкості хвороби члена сім’ї та побутових обставин – термін лікарняного може бути продовжено не більш як на сім календарних днів.

 

Від редакції: Нагадаємо, що  за п. 3.1 та 3.2 Інструкції №455 для догляду за хворим членом сім'ї листок непрацездатності видається лікуючим лікарем  одному  із  працюючих членів  сім'ї  або  іншій  працюючій  особі,  що фактично здійснює догляд.

Для  догляду за дорослим членом сім'ї та хворою дитиною, яка є старшою ніж 14 років, у разі лікування в амбулаторно-поліклінічних умовах листок непрацездатності видається на термін до 3 днів. Як виняток, залежно від важкості перебігу захворювання та побутових умов  цей термін  може  бути  продовжено  за  рішенням  ЛКК,  а  в  разі її відсутності – головного лікаря, але не більш як на 7 календарних днів.

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»