• Посилання скопійовано

БЕБ викрило протиправну схему ухилення від митних платежів на Київській митниці

За розслідуванням БЕБ, підприємство надавало неправдиві відомості про країну походження, вартість та фактичну кількість зарядних станцій, медичного обладнання, одягу, запчастин відомих автомобільних марок, які ввозилися на митну територію України

БЕБ викрило протиправну схему ухилення від митних платежів на Київській митниці

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили службових осіб підприємства, які ухилялися від сплати митних платежів під час оформлення товарів широкого вжитку на Київській митниці Держмитслужби України.

Вони надавали неправдиві відомості про країну походження, вартість та фактичну кількість зарядних станцій, медичного обладнання, одягу, запчастин відомих автомобільних марок, які ввозилися на митну територію України.

За такою схемою, починаючи з березня 2023 року, ймовірно за сприяння посадових осіб митниці, товариство оформило партії товарів за 51 митною декларацією. Наразі детективи БЕБ ініціювали їх переогляд.

Під час переогляду однієї із таких митних декларацій вже встановлено факт ухилення від сплати митних платежів у розмірі майже 5 млн грн.

Триває огляд товару, проводяться відповідні експертизи. Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора.

Джерело: Бюро економічної безпеки України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»