• Посилання скопійовано

Кабмін підкоригував Положення про Державну аудиторську службу

Передбачено, що Держаудитслужба здійснює контроль за відповідністю взятих розпорядниками бюджетних коштів довгострокових зобовʼязань у рамках державно-приватного партнерства умовам договорів, укладених у рамках державно-приватного партнерства

Кабмін підкоригував Положення про Державну аудиторську службу

10 жовтня на черговому засіданні Уряд вніс чергові зміни до Положення про Державну аудиторську службу України. Його приведено у відповідність до Бюджетного кодексу УкраїниЗакону «Про акціонерні товариства» та «Про управління обʼєктами державної власності». Про це повідомив Т. Мельничук.

Зокрема, передбачено, що Держаудитслужба відповідно до покладених на неї завдань здійснює контроль за відповідністю взятих розпорядниками бюджетних коштів довгострокових зобовʼязань у рамках державно-приватного партнерства умовам договорів, укладених у рамках державно-приватного партнерства, та вимогам бюджетного законодавства.

Крім того, вилучено норму щодо участі представників Держаудитслужби у ревізійних комісіях господарських організацій, корпоративні права держави у яких перевищують 50% статутного капіталу.

Також визнано такою, що втратила чинність, постанову КМУ від 21.03.2007 р. №536 «Деякі питання реалізації статті 11 Закону України «Про управління обʼєктами державної власності».

Низку постанов КМУ щодо діяльності органів державного фінансового контролю приведено у відповідність до Закону «Про медіа».

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»