• Посилання скопійовано

Взаємодія з ДПС у режимі відеоконференції: деталі від податківців

Внесено зміни до ПКУ щодо права платника податків взаємодіяти з ДПС у режимі відеоконференції. Але стосується це окремих випадків подання скарг. Про це - далі

Взаємодія з ДПС у режимі відеоконференції: деталі від податківців

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що 16 березня 2024 року набрав чинності Закон України від 23 лютого 2024 року № 3603-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства».

Зокрема, внесено зміни до Податкового кодексу України щодо права платника податків взаємодіяти з контролюючим органом у режимі відеоконференції.

Так, платник податків особисто або через свого представника може взаємодіяти з контролюючим органом в режимі відеоконференції під час розгляду:

А також платник податків, який бажає взаємодіяти з контролюючим органом у режимі відеоконференції, повинен зазначити про це у скарзі (якщо бажає взяти участь у розгляді матеріалів скарги) (абзац четвертий пункту 56.3 та абзац перший підпункту 56.24.1  пункту 56.24 статті 56 Кодексу) або в поданих запереченнях (якщо бажає взяти участь у розгляді матеріалів перевірки) (абзац перший підпункту 86.7.3 пункту 86.7 та абзац четвертий пункту 86.11 статті 86 Кодексу).

Процедуру взаємодії платників податків з контролюючим органом у режимі відеоконференції під час розгляду матеріалів скарг та перевірок буде визначено такими актами:

  • Порядком розгляду скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, про неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість, про відповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 № 1165;
  • Порядком оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду контролюючими органами, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 21.10.2015 № 916 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23.12.2015 за № 1617/28062);
  • Порядком оформлення результатів документальних перевірок дотримання законодавства України з питань податкового, валютного та іншого законодавства платниками податків, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 20.08.2015 № 727 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26.10.2015 за № 1300/27745).

Вказані нормативно–правові акти буде приведено у відповідність до Закону № 3603 у частині взаємодії платників податків з контролюючим органом у режимі відеоконференції.

Більше про зміни до Податкового кодексу України, внесені Законом від 23 лютого 2024 року № 3603-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства»тут.

***

Читайте такожУдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та інші зміни до ПКУ: інформлист ДПС №2/2024

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»