• Посилання скопійовано

Після перезавантаження БЕБ має стати єдиним органом для розслідування економзлочинів у державі, – Гетманцев

За словами Гетманцева, ухвалений законопроєкт у І читанні передбачає призначення керівника на прозорому конкурсі за участі міжнародних партнерів, проведення переатестації всього персоналу БЕБ

Після перезавантаження БЕБ має стати єдиним органом для розслідування економзлочинів у державі, – Гетманцев

Верховна Рада ухвалила в першому читанні доопрацьований законопроєкт №10439, який передбачає вдосконалення роботи Бюро економічної безпеки (БЕБ). Перезавантаження цього органу важливе і для нашої держави, і для міжнародних партнерів, які надають підтримку Україні.

Про це розповів народний депутат, голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Сьогодні до БЕБ виникає безліч запитань у бізнесу й суспільства. Робота цього органу є неефективною. Тому ухвалений документ передбачає призначення керівника на прозорому конкурсі за участі міжнародних партнерів, проведення переатестації всього персоналу БЕБ і, власне, перезавантаження цього органу, що має стати єдиним органом, який здійснює розслідування економічних злочинів у державі», – зазначив політик.

Він додав, що норми законопроєкту передбачають також формування нової дисциплінарної комісії призначеним директором Бюро економічної безпеки.

«Ухвалення цього документа дуже важливе. Я вдячний народним депутатам за підтримку законопроєкту в першому читанні. Він відповідає, зокрема, і вимогам міжнародних організацій, які є донорами України в цей важкий час», – підсумував народний депутат.

***

Читайте також: ВРУ підтримала у І читанні доопрацьовану реформу БЕБ: якою вона буде?

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»