• Посилання скопійовано

Чи виконали правоохоронні органи рішення РНБО про захист бізнесу під час війни?

Строк рішення РНБО щодо рекомендації Офісу генпрокурора, Держбюро розслідувань, Нацполіції, БЕБ та СБУ провести аудит зареєстрованих справ стосовно бізнесу вже закінчився, але чітких рішень цими органами не затверджено

Чи виконали правоохоронні органи рішення РНБО про захист бізнесу під час війни?

Нагадаємо, що ще у січні 2024 року Рада нацбезпеки і оборони України доручила правоохоронним органам у тримісячний термін провести аудит всіх кримінальних справ стосовно бізнесу.

Железняк у своєму Телеграм-каналі розповів про  підсумки 3-місячного виконання Рішення РНБО про захист бізнесу.

1. «Мораторій на слідчі дії проти бізнесу на 3 місяці»…

"Десь 10 днів тримали себе в руках правоохоронці і …. Далі трохи стримували апетити. І від сьогодні у них так сказати починається знову офіційна жнива", - пише нардеп. 

2.  Перегляд і аудит справ.

"Жодну справу проти бізнесу не закрили. Аудиту не було і не буде. Всі забули про пункт одразу", - підкреслює Железняк.

3. Покарання винних.

"Нічого. Нуль.

Ну якщо не рахувати кейс НАБУ по економічному департаменту СБУ … але не думаю, що автори рішення РНБО саме такий поворот передбачали", - вважає нардеп.

4. Перезавантаження БЕБ.

"Ну тут хоч є якийсь прогрес. Але нагадаю, хотіли раз кинути. Не вийшло. Другий раз - змогли у першому читанні. І знову не то, і 20 бізнес-асоціацій та знову посли виступили проти. 
Але … тут ми з колегами допоможемо владі і, впевнений, що зараз у Штатах наші урядовці прям проникнулися реформами. Так що діватися їм немає куди - дотиснемо гарний текст", - наголошує Железняк.

5. Зміни КПК про захист бізнесу.

"Внесли і Комітет схвалив абсолютно пустий закон (№10440) від уряду, яку ніхто не  підтримав…

А зараз всі ідеї бізнесу ігнорують і вже просто нічого не відбувається. Можете про це забувати, як і про аудит. Вони б і про БЕБ хотіли забути, але міжнародники", - вважає нардеп.

6. За три місяці єдине що зроблено -  це нарешті (через рік і купу кримінальних справ від ДБР) виправили наслідки рішення ДАСУ по військовим закупівлям та прибутку.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»