• Посилання скопійовано

УКБС:«Без печатки кошти не арештують»

Вирішено ініційоване Асоціацією «Український Кредитно-Банківський Союз» питання, пов’язане з оформленням постанов державних виконавців про арешт коштів для їх примусового списання банками з рахунків боржників.

Проблема полягала у надходженні до банків на виконання постанов держвиконавців про арешт коштів на рахунках клієнтів, які навіть не були засвідчені печатками.

Експерти Асоціації зазначали, що такі документи обмежують гарантовані законом права клієнта, тому вони мають бути обов’язково засвідчені печаткою. Також УКБС наполягав на чіткому нормативному врегулюванні питання, оскільки у банків виникали конфлікти з держвиконавцями та клієнтами.

«Для вирішення питання УКБС звернув увагу НБУ на проблему. Внаслідок цього 30.11.2011 КМУ було прийнято Постанову №1242, в якій закріплена обов’язковість відбитку печатки «на копіях документів, що надсилаються у інші установи, та на розмножених примірниках розпорядчих документів у разі розсилання», — повідомила генеральний директор Асоціації «Український Кредитно-Банківський Союз» Галина Оліфер. — Таким чином, на сьогодні чітко визначено, що постанови про арешт коштів та інших цінностей боржника, які знаходяться на рахунках і вкладах чи на зберіганні у банках або інших фінустановах, мають затверджуватися печаткою».

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»