• Посилання скопійовано

Затверджено критерії оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності у житловій сфері

Постанова КМУ від 28.03.2012 р. №259 «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у житловій сфері та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю)»

Кабмін затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у житловій сфері та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю).

Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження госпдіяльності у житловій сфері, пов’язаної з наданням послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, управління будинком, спорудою або групою будинків, проведенням технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна, та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю), установлюються з метою недопущення виникнення загрози життю і здоров’ю населення, запобігання завданню шкоди навколишньому середовищу.

До госпсуб’єктів з високим ступенем ризику відносяться суб’єкти, які надають послуги з утримання аварійних чи ветхих будинків, споруд та їх прибудинкових територій та управляють ними, а також провадять госпдіяльність у сфері поводження з побутовими відходами.

До госпсуб’єктів зі середнім ступенем ризику відносяться суб’єкти, які надають послуги з утримання будинків, споруд, що не належать до аварійних чи ветхих, і їх прибудинкових територій, управляють ними та провадять госпдіяльність з прибирання і вивезення снігу, посипання частини прибудинкової території, призначеної для проходу та проїзду, протиожеледними сумішами та проводять технічну інвентаризацію об’єктів нерухомого майна.

До госпсуб’єктів з незначним ступенем ризику відносяться суб’єкти, що не належать до госпсуб’єктів з високим та середнім ступенем ризику.

Планові заходи держнагляду за діяльністю госпсуб’єктів у житловій сфері здійснюються Держархбудінспекцією з такою періодичністю: з високим ступенем ризику — не частіше ніж раз на рік; зі середнім ступенем ризику — не частіше ніж раз на 2 роки; з незначним ступенем ризику — не частіше ніж раз на 3 роки.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»