• Посилання скопійовано

Державні закупівлі товарів, послуг здійснюватимуться через аукціон у режимі "он-лайн"

Закон України від 7.06.2012 року №4917-VI «Про внесення змін до Закону України "Про здійснення державних закупівель" щодо впровадження процедури електронного реверсивного аукціону»

Змінами, внесеними до ЗУ "Про здійснення державних закупівель" закупівля товарів, робіт і послуг за державні кошти тепер може здійснюватись й із застосування процедури електронного реверсивного аукціону.

У випадках, передбачених розділом VIII-1 цього Закону, замовники не мають права при здійсненні закупівлі відступати від обов'язкового застосування процедури електронного реверсивного аукціону, зокрема, з 01.01.2013 року - коли йтиметься про закупівлю за державні кошти, щодо товарів, робіт та послуг, включених до переліку, затвердженого КМУ, якщо очікувана вартість предмета закупівлі такого товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 100 тисяч гривень (у будівництві - 300 тисяч гривень), а робіт - 1 мільйон гривень.

Процедура електронного реверсивного аукціону полягає у проведенні закупівлі у електронній формі на відкритих торгах у формі аукціону, що забезпечується оператором електронного майданчика на сайті в мережі Інтернет у режимі "он-лайн", з використанням електронного цифрового підпису.

З оголошенням про проведення закупівлі за процедурою електронного реверсивного аукціону та документації щодо аукціону можна ознайомитись на веб-порталі Уповноваженого органу.

Замовник має право зазначити в оголошенні про проведення процедури електронного реверсивного аукціону та документації електронного реверсивного аукціону вимогу щодо надання учасником забезпечення заявки. Розмір забезпечення заявки не може перевищувати 1 відсотка початкової (максимальної) ціни договору в разі закупівлі робіт та 5 відсотків - у разі закупівлі товарів чи послуг за процедурою електронного реверсивного аукціону.

Таким оператором електронного майданчика може юридична особа як державної, так і інших форм власності, державна реєстрація якої проведена на території України і включена до Реєстру операторів електронних майданчиків. При цьому, до 01.01.2013 року оператором електронного майданчика може виступати одна юрособа державної форми власності.

Аукціон проводитиметься за методом зниження ціни договору (лота). У ході торговельної сесії електронного реверсивного аукціону учасники електронного реверсивного аукціону подають оператору електронного майданчика конкурентні заявки, які містять пропозиції щодо ціни закупівлі."Крок аукціону" становить від 0,5 до 3 відсотків початкової (максимальної) ціни договору або ціни окремого лота (у разі визначення лота).

Договір про закупівлю укладається з тим учасником, який запропонував найнижчу ціну, або у разі, якщо переможець визнаний таким, що ухилився від укладення договору, такий договір укладається з іншим учасником, пропозиція якого в переліку мінімальних пропозицій щодо ціни договору (лота) є наступною за таким учасником.

Винагорода оператор електронного майданчика  не перевищує 170 грн.

З учасника, з яким укладено договір про закупівлю за результатами застосування процедури електронного реверсивного аукціону, оператор електронного майданчика отримує винагороду, що не може перевищувати 8500 грн.

Автор: Канарьова Наталія

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»