• Посилання скопійовано

У бланках на перевезення вантажів морським транспортом дозволять робити виправлення

Мінінфраструктури спрощує процедури оформлення перевізних вантажних документів на перевезення морським транспортом

Відомством розроблено проект наказу «Про внесення змін до Правил оформлення вантажних перевізних документів на перевезення морським транспортом», який виноситься на публічне громадське обговорення. Документом пропонується внесення низки змін до чинної процедури оформлення вантажних документів, які дозволять значно скоротити час, необхідний для оформлення вантажів, а також сприятимуть зменшенню понаднормативного простою вантажного автотранспорту в порту, забезпечать безперервність процесу обробки вантажів у портах.
Так, чинними нині Правилами встановлено заборону на здійснення виправлень в бланках вантажних перевізних документів. Це призводить до того, що в разі яких-небудь помилок або виправлень в документах виникає необхідність їх переоформлення — як наслідок, витрачається додатковий час, виникають затримки транспортного засобу. Натомість у розробленому Мінінфраструктури проекті наказу закріплюється можливість здійснення таких виправлень у документах особою, що видала їх.
Ще одне важливе нововведення, передбачене проектом наказу, яке також дозволить прискорити оформлення перевізних вантажних документів, — застосування електронного документообігу через Єдину інформаційну систему порту. Зокрема, актом встановлюється, що в разі функціонування в порту Єдиної інформаційної системи перевага надається саме електронному документообігу.
Зауваження та пропозиції до проекту акта слід надсилати протягом 30 календарних днів з дня публікації проекту наказу за адресою: Департамент державної політики в галузі морського та річкового транспорту, 01135, м. Київ, пр-т Перемоги, 14; sov@mtu.gov.ua.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»