• Посилання скопійовано

Реформуємо систему ліцензування господарської діяльності

Відповідний законопроект прийнято в першому читанні

Верховна рада прийняла в першому читані проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності». Законопроект спрямований на спрощення започаткування та ведення бізнесу у видах господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню.

Зокрема, передбачено:

— підвищення прозорості діяльності органів ліцензування шляхом зобов’язання останніх викладати виключний перелік підстав залишення заяв без розгляду або відмов у видачі ліцензій та їх копій, детально викладати зауваження та надавати пропозиції щодо їх усунення;

— скорочення строків видачі копій ліцензій шляхом встановлення строку прийняття рішення про їх видачу у 5 днів та безоплатність їх видачі;

— затвердження окремого вичерпного переліку документів, які додаватимуться до заяви про видачу копії ліцензії, що дасть змогу скоротити їх кількість порівняно з переліком документів, необхідних для отримання ліцензії;

— копію ліцензії можна буде отримати на ведення частини видів діяльності, зазначених у ліцензії;

— для скорочення строків одержання ліцензій передбачено механізми децентралізації функцій органів ліцензування, тобто закріплення за їх територіальними органами повноважень щодо видачі ліцензій, на підставі яких господарська діяльність провадиться на всій території України;

— при віднесенні певного виду господарської діяльності до переліку таких, що підлягають ліцензуванню, суб’єкт господарювання, який провадить таку діяльність на час запровадження її ліцензування, тепер має отримувати ліцензію лише після набрання чинності відповідними ліцензійними умовами (тобто після встановлення конкретних вимог до провадження такої діяльності).

Текст законопроекту опубліковано на сайті Верховної Ради України за адресою: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=42237.

Будемо вдячні за пропозиції до проекту закону, слушні будуть враховані під час його підготовки до другого читання. Пропозиції та зауваження надсилати на електронну адресу: s_lurie@dkrp.gov.ua.

 

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»