• Посилання скопійовано

Скільки коштів сплатив великий бізнес до бюджету у березні?

У березні забезпечено збір платежів до загального фонду Державного бюджету в розмірі 50,9 млрд грн, що у 2,2 раза, або на 27,4 млрд грн більше березня минулого року

Скільки коштів сплатив великий бізнес до бюджету у березні?

Протягом березня 2024 року платниками Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків забезпечено збір платежів до загального фонду Державного бюджету в розмірі 50,9 млрд грн, що у 2,2 раза, або на 27,4 млрд грн більше березня минулого року.

Доля надходжень від великого бізнесу, що обслуговується Центральним управлінням, за результатами березня 2024 року становить 42,8 відс. від збору до загального фонду Державного бюджету по Україні.

У розрізі основних податків до Державного бюджету надійшло з податку на прибуток – 36,0 млрд грн, з податку на додану вартість – 9,7 млрд грн, з податку на доходи фізичних осіб – 2,4 млрд грн, з акцизного податку з вироблених підакцизних товарів – 2,0 млрд гривень.

Крім того, слід зазначити зростання надходжень до Державного бюджету проти березня 2023 року з податку на прибуток у 3,9 раза, або на 26,8 млрд грн більше; з податку на доходи фізичних осіб на 22,4%, або на 0,4 млрд грн більше; з частини чистого прибутку господарських організацій (державних унітарних підприємств та їх об'єднань), що вилучається до державного бюджету відповідно до закону - у 2 рази, або на 135,8 млн грн більше.

Надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у березні 2024 року становили 3,5 млрд грн, що на 22,4%, або на 0,6 млрд грн більше ніж у березні 2023 року.

Джерело: Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»