• Посилання скопійовано

ДПС: особи, що використовують воду для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб, не є платниками збору

Лист ДПСУ від 01.08.2012 р. №20820/7/15-2117 «Щодо збору за спеціальне використання води»

Податкова у листі №20820/7/15-2117 нагадала, що згідно з п. 94 Закону від 24.05.2012 р. №4834-VI статтю 323 ПКУ доповнено новим п. 323.2, відповідно до якого не є платниками збору водокористувачі, які використовують воду лише для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення (сукупності людей, які перебувають на цій території у той чи інший період часу, незалежно від характеру та тривалості проживання, в межах їхнього житлового фонду та присадибних ділянок), у т.ч. для задоволення лише власних питних і санітарно-гігієнічних потреб юросіб, фізосіб-підприємців та платників ЄП.
Пунктом 1 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону №4834 визначено, що цей Закон набирає чинності з 01.07.2012 р., крім змін, що вносяться до ПКУ окремими пунктами. Тож водокористувачі, визначені п. 323.2 ст. 323 ПКУ, починаючи саме з 01.07.2012 р. не є платниками збору за спеціальне використання води, якщо обсяги такої води було використано ними для задоволення лише власних питних і санітарно-гігієнічних потреб.
Якщо обсяги води було використано у тому числі на інші, ніж власні питні та санітарно-гігієнічні, потреби, ці водокористувачі сплачують збір за спецвикористання води на загальних підставах за весь обсяг фактично використаної води.
При цьому податкова декларація із зазначеного збору подається за результатами звітних податкових періодів 2012 р.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»