• Посилання скопійовано

Обмін розрахунками коригування до електронних накладних: інструкція від ДФС

Платники податків здійснюють обмін розрахунками коригування кількісних і вартісних показників до електронних податкових накладних відповідно до Інструкції з використання програмного забезпечення

Обмін розрахунками коригування до електронних накладних: інструкція від ДФС

Податківці в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗіР" (категорія 101.08) нагадують, що для платників податку запроваджено новий електронний сервіс «Обмін розрахунками коригування кількісних і вартісних показників до податкових накладних в електронному вигляді між контрагентами». 

При цьому для здійснення обміну та до засобів надсилання електронних документіввстановлено певні вимоги:

1)  Формат документу повинен відповідати Формату (стандарту) електронного документа звітності суб’єктів господарювання (наказ Міндоходів від 29.11.2013 № 729). 

2) Формат транспортного повідомлення відповідає вимогам уніфікованого формату транспортного повідомлення при інформаційній взаємодії платників податків і ДФС. 

3) Електронний документ надсилається засобами телекомунікаційного зв’язку SOAP. 

4) Для криптографічних перетворень використовуються сертифіковані засоби електронного цифрового підпису, що відповідають законодавству України. Такі засоби наразі використовуються для підписання і шифрування електронних документів, що подаються до ДФС. 

  З Інструкцією з використання програмного забезпечення можна ознайомитись на офіційному веб-порталі ДФС >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»