• Посилання скопійовано

Мінфін роз'яснив, як класифікувати основні засоби

Якщо один об'єкт основних засобів складається з частин, що мають різний термін корисного використання, то кожна з цих частин може визнаватися в бухобліку як окремий об'єкт основних засобів

Мінфін роз'яснив, як класифікувати основні засоби

Мінфін у листі від 28.03.2014 р. №31-08410-07-21/6647 нагадав, які об’єкти вважаються основними засобами. Зокрема, згідно з П(С)БО 7  об'єкт основних засобів - це:

- закінчений пристрій з усіма пристосуваннями і приладдям до нього; конструктивно відокремлений предмет, призначений для виконання певних самостійних функцій;

- відокремлений комплекс конструктивно з'єднаних предметів однакового або різного призначення, що мають для їх обслуговування загальні пристосування, приладдя, керування та єдиний фундамент, внаслідок чого кожен предмет може виконувати свої функції, а комплекс - певну роботу тільки в складі комплексу, а не самостійно;

-інший актив, що відповідає визначенню основних засобів, або частина такого активу, що контролюється підприємством/установою.

Якщо один об'єкт основних засобів складається з частин, що мають різний термін корисного використання (експлуатації), то кожна з цих частин може визнаватися в бухгалтерському обліку як окремий об'єкт основних засобів.

При визначенні групи об'єкта основних засобів здійснюється його класифікація за класами або типами основних засобів згідно з Державним класифікатором ДК 013-97, затвердженим наказом Держстандарту від 19.08.97 р. №507. При цьому враховуються функціональне призначення, технічні характеристики, умови використання при виконанні певної роботи об'єктів основних засобів, тощо.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»