• Посилання скопійовано

Декларування-2014: способи та терміни подання декларації

Поштове відправлення податкової декларації слід здійснити не пізніше ніж за 10 днів до закінчення граничного терміну подання декларації

Декларування-2014: способи та терміни подання декларації

Міндоходів у роз'ясненні від 06.02.2014 р. зазначило, що поштове відправлення податкових декларацій слід здійснити не пізніше ніж за 10 днів до закінчення граничного терміну подання декларації (граничний термін подання річної декларації для громадян - 30 квітня 2014 року), а при поданні в електронній формі - не пізніше закінчення останньої години дня, в якому минає такий граничний термін.

Для подання податкових декларацій в електронній формі у режимі реального часу (on-line) платнику податків необхідно:

1) отримати електронний цифровий підпис, який безкоштовно видається Акредитованим центром сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів;

2) завантажити із сайту Акредитованого центру сертифікації ключів програмне забезпечення "Програмний комплекс користувача ЦСК". Встановити програмне забезпечення на персональному комп'ютері та виконати необхідні налаштування допоможе інструкція користувача;

- авторизуватися за допомогою особистого електронного ключа та розпочати роботу.

Повернути частину податку на доходи фізичних осіб, сплаченого громадянами із заробітної плати, можна у разі реалізації права на податкову знижку.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема:

- квитанціями;

- фіскальними або товарними чеками;

- прибутковими касовими ордерами;

- копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) та їх покупця (отримувача).

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»