• Посилання скопійовано

До порядку складання фінансової та бюджетної звітності готують зміни

Мінфін підготував проект, який вносить зміни до Порядку складання фінансової та бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів

До порядку складання фінансової та бюджетної звітності готують зміни

Міністерство фінансів оприлюднило проект наказу Міністерства фінансів України "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 24 січня 2012 року № 44".

Змінами, зокрема, встановлено, що у разі неподання розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, що знаходяться на тимчасово окупованій території та на території проведення антитерористичної операції, фінансової та бюджетної звітності, до зведеної фінансової та бюджетної звітності включаються показники фінансової та бюджетної звітності таких розпорядників та одержувачів  бюджетних коштів, які подані ними за попередній звітний період, з урахуванням показників, відображених у бухгалтерському обліку органів Казначейства.

Головні розпорядники бюджетних коштів до зведеної річної фінансової та бюджетної звітності окремо подають зведену фінансову та бюджетну звітність розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, що знаходяться на тимчасово окупованій території.

Також проектом пропонується додати нову звітну форму, а саме Довідку про матеріальні цінності, які передані на відповідальне зберігання (додаток 19). Довідка складатиметься та подаватиметься до органу Казначейства розпорядниками бюджетних коштів, які отримували від підприємств (організацій, установ) – постачальників матеріальні цінності та передавали їх на відповідальне зберігання. У цій довідці наводиться інформація про необоротні активи та запаси, які передані розпорядниками бюджетних коштів на відповідальне зберігання підприємствам (організаціям, установам) на підставі договору в розрізі субрахунків. У складі зведеної квартальної та річної фінансової і бюджетної звітності головних розпорядників бюджетних коштів та розпорядників нижчого рівня, що мають свою мережу, така довідка не подається.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»