• Посилання скопійовано

Як діяти, якщо заблокована електронна звітність? (відео)

З виступу податкового адвоката Олександра Смирнова на Великому Бухгалтерському Семінарі 09.10.2014р

Як бути якщо заблокували звітність?
Перш за все, потрібно розуміти, що відповідно до п. 49.8 та 49.9 ПКУ прийняття податкової декларації є не правом, а обов'язком податкового органу.

Що робити?
1. Скарга до прокуратури на незаконні дії податкового органу, оскільки неприйняття правильно оформленої декларації є грубим порушенням прав платника податків та законодавства України.
2. Подання звітності виключно в електронній формі передбачено тільки для великих і середніх підприємств (п. 49.4 ст. 49 ПКУ). Всі інші платники надають звітність в електронному вигляді за власним бажанням.
Дивіться Лист Міндоходов від 27.04.2013 р. N 1700/6 / 99-99-18-06-05-15.

Олександр Смирнов – адвокат,
керівник податкової практики Консалтингової компаниї «Де Факто»
www.defacto.com.ua
   
Якщо Вас цікавить позиція адвоката з якогось питання, яке має відношення до податкових конфліктів або господарської діяльності підприємства - Ви можете повідомити про нього в коментарях і Ваші побажанні будуть враховані при підготовці наступних відео.
 
Підтвердить цінність даної інформації - поділіться з колегами!

Джерело: Консалтингова компанія "Де Факто"

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»