• Посилання скопійовано

Звітуємо за роздрібну торгівлю підакцизними товарами

Розділи та додатки до декларації подаватимуться лише щодо тих операцій, які здійснюються і за якими виникають податкові зобов'язання із сплати акцизного податку

Звітуємо за роздрібну торгівлю підакцизними товарами

Міністерство фінансів України затвердило форму податкової декларації з акцизного податку для платників акцизу — суб'єктів господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів (Наказ Міністерства фінансів України від 23.01.15 р. № 14 „Про затвердження форми декларації акцизного податку, Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку”).

Зазначені суб’єкти господарювання повинні заповнювати та подавати розділ Ґ та додаток 6 до декларації.

Нагадаємо, платники акцизного податку заповнюватимуть та подаватимуть розділи та додатки до декларації лише щодо тих операцій, які вони здійснюють і за якими у них виникають податкові зобов'язання із сплати акцизного податку. При цьому потрібно зробити відповідну відмітку у колонці "Ознака подачі" на останньому аркуші декларації.

Платник зобов’язаний подавати декларацію за звітний (податковий) період, що дорівнює календарному місяцю, щомісяця не пізніше 20 числа наступного звітного періоду до контролюючого органу за місцем реєстрації такого платника. А місцем реєстрації платника, що продає акцизні товари у роздріб, є місцезнаходження пункту продажу товарів.

 

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»