• Посилання скопійовано

Нова ПДВ-декларація: заповнюємо правильно

Державна фіскальна служба розглянула окремі особливості складання звітності з ПДВ за звітні періоди, починаючи з лютого 2015 року, та наступні періоди з урахуванням внесених змін

Нова ПДВ-декларація: заповнюємо правильно

ДФСУ у листі від 06.03.2015 р. №7796/7/99-99-19-03-02-17 роз’яснила особливості складання нової звітності з ПДВ. Серед іншого, слід відзначити наступні моменти.

Розрахунки коригування, які складені у відповідності до норм ПКУ до 1 лютого 2015 року, але з будь-яких причин не відображені в деклараціях за ті звітні періоди, в яких такі розрахунки коригування складено, до декларації за лютий 2015 року не включаються. Такі розрахунки коригування включаються до податкової звітності тих звітних періодів, в яких такі розрахунки коригування складено, шляхом подання уточнюючих розрахунків до декларацій за такі звітні періоди.

До декларації за лютий 2015 року (рядок 20.1) можуть бути включені суми непогашених станом на 01.02.2015 залишків від'ємного значення попередніх податкових періодів, задекларовані у рядках 20.2 та 24 декларації за січень 2015 року, у розмірі, що не перевищує позитивне значення різниці між сумою податкового зобов’язання та податкового кредиту звітного періоду лютий 2015 року (рядок 18). Вказана сума не обліковується у додатку 2 (Д2) до декларації та не може бути врахована у збільшення реєстраційної суми та заявлена до бюджетного відшкодування.

Решта непогашених станом на 01.02.2015 залишків від’ємного значення в розділі ІІІ декларації за лютий 2015 року не відображаються, а тому рядки 20.2 та 20.3 у декларації за лютий 2015 року не заповнюються. Показники таких рядків уперше можуть бути сформовані в декларації за звітний період березень 2015 року та враховуються під час визначення суми податку, що підлягає сплаті до бюджету чи підлягає бюджетному відшкодуванню, або переноситься до декларації наступних звітних періодів.

З метою недопущення некоректного заповнення показників податкової звітності з ПДВ за звітні періоди з лютого 2015 року до завершення тестового режиму роботи системи електронного адміністрування ПДВ:

- якщо реєстраційна сума має позитивне значення, то така сума зазначається в додатковому полі рядка 22.1 декларації, а в рядку 22.1 декларації відображається сума перевищення від’ємного значення над реєстраційною сумою. Така сума перевищення від’ємного значення над реєстраційною сумою переноситься до рядка 24 декларації;

- якщо реєстраційна сума має від’ємне значення, то в додатковому полі рядка 22.1 декларації зазначається "0", а сума від’ємного значення з рядка 22 декларації переноситься до рядка 22.1 та рядка 24 декларації.

Зверніть увагу: при заповненні рядка 25.2 декларацій 0121-0123, 0130 обов’язковим є заповнення поля декларації "****Реквізити спеціального рахунку" для забезпечення перерахування на цей рахунок коштів з електронного рахунку платника для забезпечення перерахування на цей рахунок коштів з електронного рахунку платника.

Крім цього, роз'яснено особливості заповнення деяких рядків розділів ІІІ та ІV декларації, таблиці 1 додатка 2 (Д 2) до податкової декларації тощо.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»