• Посилання скопійовано

Виправляємо помилки у додатку 7 до декларації з ПДВ

ДФС інформує, що виправлення помилок, що виникли під час заповнення Додатка 7 до декларації з ПДВ, здійснюється шляхом подання уточнюючого розрахунку, до якого додається Додаток 7 з відміткою «уточнюючий»

Виправляємо помилки у додатку 7 до декларації з ПДВ

ДФСУ у підкатегорії 101.28 ЗІР розповіла, яким чином виправити помилку у додатку 7 «Розрахунок (перерахунок) частки використання сплаченого (нарахованого) податку за придбаними (ввезеними) товарами/послугами, необоротними активами між оподатковуваними та неоподатковуваними операціями (Д7)» до податкової декларації з ПДВ, яка вплинула або не вплинула на вартісні показники податкової декларації з ПДВ.

Відповідно до п. 50.1 ст. 50 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) та п. 1 р. IV Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.09.2014 № 966, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 14.10.2014 за № 1267/26044 зі змінами та доповненнями (далі – Порядок № 966) у разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених цією статтею), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.

У разі виправлення помилок у рядках поданої раніше податкової декларації з ПДВ (далі – декларація), до яких повинні додаватися додатки, до уточнюючого розрахунку чи декларації, до якої включені уточнені показники, повинні бути подані відповідні додатки, що містять інформацію щодо уточнених показників (п. 3 р. IV Порядку № 966).

Додаток 7 «Розрахунок (перерахунок) частки використання товарів/послуг, необоротних активів в оподатковуваних операціях (Д7)» (далі – Додаток 7) може бути поданий як «уточнюючий».

Додаток 7 є складовою декларації та його подання є обов’язковим у разі заповнення рядка 15 та/або рядків 16.4, 16.6 декларації.

Тобто, оскільки Додаток 7 є складовою декларації, то виправлення помилок, що виникли під час заповнення Додатка 7, незалежно від того вплинула чи ні така помилка на вартісні показники декларації, здійснюється шляхом подання уточнюючого розрахунку, до якого додається Додаток 7 з відміткою «уточнюючий», що містить уточнені показники.

При цьому, у разі зміни в Додатку 7 частки використання сплаченого (нарахованого) податку за придбаними (ввезеними) товарами/послугами, необоротними активами між оподатковуваними та неоподатковуваними операціями, яка була визначена за результатами попереднього року та використовується в поточному році, мають бути перераховані показники рядка 15 декларацій за звітні періоди з початку року шляхом подання уточнюючих розрахунків за відповідні звітні періоди.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»