• Посилання скопійовано

У додатку 9 до декларації з ПДВ допущено помилку: як виправити?

ДФСУ пояснила, що у випадку виявлення помилки в додатку 9 до декларації з ПДВ до кінця граничного терміну подання декларації за звітний період, проставляється позначка в графі 012 «Звітний новий»

У додатку 9 до декларації з ПДВ допущено помилку: як виправити?

ДФСУ у підкатегорії ЗІР 101.24 розповіла як виправити помилку в додатку 9 «Розрахунок питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів/послуг до вартості всіх товарів/послуг (ДС9)» до податкової декларації з ПДВ 0121 – 0123, 0130.

Згідно із п. 50.1 ст. 50 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-УІ (далі - ПКУ) та п. 1 розд. IV Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.09.2014 № 966, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 04.10.2014 за № 1267/26044 із змінами і доповненнями (далі – Порядок № 966), у разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст.102 ПКУ) платник податків самостійно виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації з ПДВ (далі – декларація), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок (далі – уточнюючий розрахунок) до такої декларації за формою, встановленою на дату подання уточнюючого розрахунку.

Згідно з п. 9 р.VІ Порядку № 966 у разі виправлення помилок у рядках поданої декларації, до яких повинні додаватися додатки, до уточнюючого розрахунка повинні бути подані відповідні додатки, що містять інформацію щодо уточнених показників.

Виправлення помилок у додатку 9 «Розрахунок питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів/послуг до вартості всіх товарів/послуг (ДС9)» до декларації (далі – Додаток 9), який подано у складі декларації 0121 – 0123, 0130, у зв’язку з невірно перенесеними показниками з податкової декларації, проводиться шляхом подання уточнюючого розрахунку, до якого  додається додаток 9 з уточненими показниками.

При цьому в уточнюючому розрахуноку до графи 4 переносяться показники декларації, додаток 9 до якої уточнюється, до графи 5 – відповідні показники декларації з урахуванням виправлених помилок (в даному випадку вони відповідають показникам графи 4), а графа 6 не заповнюється.

У випадку виявлення помилки в додатку 9 до кінця граничного терміну подання декларації за звітний період, в додатку 9 проставляється позначка в графі 012 «Звітний новий», якщо після настання граничного терміну – в графі 013 «Уточнюючий». 

 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»