• Посилання скопійовано

Повернення товару після 1095 днів необхідно відобразити в декларації з ПДВ

ДФС у Луганській області нагадала, що при поверненні покупцем товарів, з дати придбання яких минуло більше 1095 днів, така операція визнається операцією з постачання, за якою мають бути нараховані податкові зобов’язання

Повернення товару після 1095 днів необхідно відобразити в декларації з ПДВ

У Головному управлінні Державної фіскальної служби у Луганській області роз’яснили, при поверненні покупцем товарів, з дати придбання яких минуло більше 1095 днів, така операція визнається операцією з постачання, за якою мають бути нараховані податкові зобов’язання.

Таке постачання відображається у податковій декларації з ПДВ за звітний (податковий) період, в якому відбулося повернення товарів продавцю. Податкове зобов’язання продавцем зменшуватися не повинно.

Нагадаємо, особливості визначення бази оподаткування в окремих випадках (порядок коригування податкових зобов’язань та податкового кредиту) передбачено статтею 192 Податкового кодексу.

Джерело: ДФС у Луганській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»