• Посилання скопійовано

Податківці про заповнення граф 1-5 таблиці 1 додатка 2 до декларації з ПДВ

ДПІ у Дарницькому районі м.Києва роз'яснила особливості заповнення таблиці 1 додатка 2 (Д2) до податкової декларації з ПДВ

Податківці про заповнення граф 1-5 таблиці 1 додатка 2  до декларації з ПДВ

Загальне правило заповнення таблиці 1 додатка 2 (Д2) до декларації з ПДВ:

- всі підсумкові показники по кожній графі таблиці 1 додатка 2 (Д2) до декларації вказується в рядку «Усього», який завжди є першим рядком таблиці;

- розшифровка показника рядка «Усього» кожної графи таблиці 1 додатка 2 (Д2) до декларації здійснюється в хронологічному порядку, починаючи зверху із звітного періоду, який є найближчим до дати подання декларації (найновіший звітний період) та закінчуючи найбільш давнім звітним періодом. Тобто, спочатку відображається найближча дата до дати подання декларації, під нею – більш рання дата;

- не можуть бути одночасно заповнені в одному рядку графи 2-5 додатка 2 (Д2) до декларації (так, наприклад, якщо в одному звітному періоді платником було одночасно задекларовано від’ємне значення двох різних категорій, такі суми вказуються в різних рядках та відповідних графах таблиці 1 додатка 2 (Д2) з однаковою датою у графі 1).

У графі 1 таблиці 1 додатка 2 (Д2) до декларації вказується звітний (податковий) період, у якому виникла сума від’ємного значення, яка відповідає категорії такої суми, зазначеній у графах 2-5 додатка 2 (Д2) до декларації.

Графи 1-5 таблиці 1 додатка 2 (Д2) до декларації заповнюється у хронологічному порядку виникнення сум, що відображаються в графах 2-5. Спочатку зверху у графі 1 зазначається звітний період, в якому виникло значення графи 2 («січень 2015 року» у форматі «01.2015»), потім нижче – в хронологічному порядку (з більш нової дати до більш давньої) звітні періоди, в яких виникли значення графи 3, потім 4, в останню чергу – графи 5.

До граф 2-5 додатка 2 (Д2) до декларації за лютий 2015 року переносяться показники декларації за січень 2015 року та у відповідних випадках – попередніх звітних періодів у розрізі категорій такого від’ємного значення та звітних періодів їх виникнення.

Джерело: ДПІ у Дарницькому районі м. Києва

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»