• Посилання скопійовано

Донарахування ЄСВ до мінімального розміру: відображаємо у звіті з ЄСВ

Пенсійний фонд розповів про окремі особливості складання звіту з єдиного внеску

Донарахування ЄСВ до мінімального розміру: відображаємо у звіті з ЄСВ

ПФУ у листі від 21.08.2015 р. №39425/05-10 нагадав, що з 01.06.2015 р. звітність з ЄСВ за травень 2015 року і за попередні періоди, починаючи з 01.01.2011 р., повинна подаватися згідно з формами, визначеними Порядком №435.

Відповідно до Порядку тип нарахування з кодом 13 - це сума різниці між розміром мінімальної зарплати та фактично нарахованою зарплатою за звітний місяць (із зарплати/доходу), відповідно цей тип нарахування використовується для відображення сум різниці між розміром мінімальної зарплати та фактично нарахованою зарплатою, що нараховуються у звітному місяці, в тому числі за минулі та майбутні періоди.

У випадках коли необхідно відобразити донарахування єдиного внеску до мінімального розміру з мінімальної зарплати, встановленої законом за місяць, за попередні звітні періоди починаючи з травня 2015 року використовується тип нарахування з кодом 2 для відображення таких сум в таблиці 6 додатка 4 до Порядку.

При цьому заповнюються лише реквізити 19 та 21 таблиці 6 додатка 4 до Порядку. За звітні періоди по квітень 2015 року включно таке донарахування відображається лише у рядках 6.1.1, 6.1.2, 6.1.3 та 6.1.8 таблиці 1 додатка 4 до Порядку.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»