• Посилання скопійовано

Банкам нагадали про обов'язок оприлюднити річну фінансову звітність

Банки зобов'язані не пізніше 30 квітня наступного за звітним року оприлюднювати річну фінансову та річну консолідовану фінзвітність

Банкам нагадали про обов'язок оприлюднити річну фінансову звітність

Нацбанк листом від 21.04.2015 р. №47-412/26768 нагадав, що відповідно до вимог ч. 10 ст. 69 Закону "Про банки і банківську діяльність" банк зобов'язаний не пізніше 30 квітня наступного за звітним року оприлюднювати річну фінансову звітність та річну консолідовану фінансову звітність разом із аудиторським висновком, а також інформацію в обсязі, визначеному Нацбанком, про власників істотної участі у банку шляхом публікації в періодичних виданнях та/або поширення як окремих друкованих видань чи розміщення в мережі Інтернет.

Згідно з ч. 1 ст. 70 Закону банк зобов'язаний забезпечити проведення щорічної перевірки фінансової звітності, консолідованої фінансової звітності та іншої інформації щодо фінансово-господарської діяльності аудиторською фірмою відповідно до законодавства України, у тому числі нормативно-правових актів Нацбанку, норм і стандартів аудиту, затверджених Аудиторською палатою згідно з міжнародними стандартами аудиту та етики.

Таким чином, банки зобов'язані забезпечити неухильне дотримання вищезазначених норм Закону.

Крім цього, лист Нацбанку від 03.04.2015 р. N 47-412/22595 слід вважати таким, що скасовано.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»