• Посилання скопійовано

Комерційні підприємства можуть застосовувати Інструкцію про службові відрядження, але не мусять

Чи можуть юридичні особи, які не утримуються за рахунок бюджетних коштів, при визначенні суми витрат на відрядження застосовувати Інструкцію про службові відрядження у межах України та за кордон, затверджену наказом Міністерства фінансів України від 13.03.98 р. №59?

 

Сума та склад витрат на відрядження фізосіб, які перебувають у трудових відносинах із платниками податку на прибуток або є членами керівних органів таких платників податків, що враховуються у складі витрат при визначенні об’єкта оподаткування здійснюється у порядку, встановленому пп. 140.1.7 ст. 140 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI, зі змінами та доповненнями.

Суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що скеровуються у відрядження підприємствами, установами й організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, встановлено постановою КМУ від 2 лютого 2011 року №98 (далі — Постанова №98). При цьому сума добових для таких категорій фізичних осіб не може перевищувати суму, встановлену абзацом четвертим пп. 140.1.7 ст. 140 ПКУ.

На виконання п. 12 Постанови №98 наказом Міністерства фінансів України від 17.03.11 р. №362 змінено редакцію Інструкції про службові відрядження у межах України та за кордон, затверджену наказом Міністерства фінансів України від 13.03.98 р. №59 (далі — Інструкція).

Зазначена Інструкція є обов’язковою для органів державної влади, підприємств, установ та організацій, що повністю або частково утримується (фінансується) за рахунок бюджетних коштів. Інші підприємства та організації цей документ можуть використовувати як допоміжний (довідковий)

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»