• Посилання скопійовано

Роботодавець не повинен з’ясовувати, де основне місце сумісника

Мінсоцполітики звертає увагу, що у роботодавця немає обов’язку перевіряти факт укладання та припинення трудового договору за основним місцем роботи

Роботодавець не повинен з’ясовувати, де основне місце сумісника

Мінсоцполітики у листі від 25.05.2015 р. № 198/06/186-15 звертає увагу, що законодавство про працю не містить норм щодо обов’язку роботодавця перевіряти факти укладання та припинення трудового договору за основним місцем роботи.

Водночас відповідно до ст. 24 КЗпП, при укладенні трудового договору громадянин зобов’язаний подати трудову книжку.

При цьому в Мінсоцполітики зауважують, що згідно із пунктом 14 постанови Пленуму ВСУ від 24.12.1999 р. № 13,  робота за трудовим договором осіб, які поєднують її з денною формою навчання, не є сумісництвом і оплачується на загальних підставах.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»