• Посилання скопійовано

Уряд не планує підвищувати пенсійний вік

Підвищення страхового стажу на 5 років торкнеться лише тих, хто виходитиме на пільгові пенсії

Уряд не планує підвищувати пенсійний вік

Міністр соціальної політики Павло Розенко наголошує, що уряд не планує підвищувати пенсійний вік. 

«Зараз ми не плануємо підвищувати пенсійний вік. Головні причини: низька тривалість життя в Україні, погані умови роботи і відсутність реального економічного ефекту від такого кроку. Нам вдалося переконати МВФ, щоб питання підвищення пенсійного віку було взагалі зняте з порядку денного», - зазначив Міністр.

Ще одна причина неприпустимості підвищення пенсійного віку, за словами Розенка, - скорочення ринку праці. «Потрапити під скорочення можуть люди, яким вже за 60. А роботу в цьому віці знайти нереально. Якщо людину все ж скоротили, а до виходу на пенсію залишилося кілька років, то людина може оформитися в Центрі зайнятості. І цей період перебування на обліку в ЦЗ зараховується йому як страховий стаж», - пояснив Міністр соціальної політики.

Він також наголосив, підвищення страхового стажу на 5 років торкнеться лише тих, хто виходитиме на пільгові (дострокові) пенсії.

Водночас Розенко зауважив, що загальний страховий стаж для "пільговиків" буде підвищуватися поступово, протягом 10 років. При цьому, за його словами, нововведення не торкнуться шахтарів, металургів, військовослужбовців, учасників бойових дій, інвалідів першої та другої груп.

«Упевнений, ці зміни повинні реалізовуватися цілком безболісно. Для порівняння: ще в 2011 році страховий стаж для "трудових" пенсій всіх громадян підвищили одномоментно і відразу на 10 років», - пояснив політик.

 

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»