• Посилання скопійовано

Уряд схвалив законопроекти про реформування пенсійної системи

Кабінет Міністрів схвалив пакет із чотирьох законопроектів, які змінюють принципи функціонування української системи пенсійного забезпечення

Уряд схвалив законопроекти про реформування пенсійної системи

У середу, 29 квітня, Кабінет Міністрів України на своєму засіданні схвалив пакет із чотирьох законопроектів, які докорінно змінюють принципи функціонування української системи пенсійного забезпечення.

Уряд України пропонує нову систему пенсійного забезпечення українців, за якої пенсії будуть фінансуватися з трьох джерел – солідарного, накопичувального і недержавного рівнів.

Існуюча солідарна система буде вдосконалена завдяки звільненню від невластивих функцій і скасуванню з 1 січня 2016 року спеціальних пенсій. При цьому буде збережено систему професійних пенсій для тих категорій пільговиків, які справді цього потребують.

За словами урядовців, держава гарантує громадянину контроль за збереженням і використанням коштів накопичувальної системи. Під егідою Пенсійного фонду буде створено спеціальний орган, який здійснюватиме публічне адміністрування накопичуваних людьми фінансів. Зокрема, Рада накопичувального фонду на конкурсних засадах залучатиме компанії з управління активами, робота яких, у свою чергу, знаходитиметься під контролем влади.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив, що Проект закону щодо накопичувальної пенсійної системи Уряд України внесе до Верховної Ради невідкладно.

Він також зауважив, що накопичувальна пенсійна система встановлює європейські стандарти в пенсійному забезпеченні та стане ще одним чинником розвитку української економіки: «Ці кошти будуть вкладатися безпосередньо в українську економіку і створення нових робочих місць».

Законопроекти про реформування пенсійної системи розроблені фахівцями Кабінету Міністрів після консультацій з громадськістю, українськими і закордонними експертами. Пакет законодавчих ініціатив також узгоджений з усіма членами парламентської коаліції.

 

Джерело: КМУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»