• Посилання скопійовано

Оновлено порядок виплати допомоги на дитину

Зокрема, встановлено, що у разі працевлаштування отримувача допомоги або виходу на роботу виплата допомоги у розмірі 130 гривень припиняється

Оновлено порядок виплати допомоги на дитину

Кабінет міністрів постановою від 04.06.2015 р. №355 вніс зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми.

Згідно з оновленим документом,  для  призначення  допомоги  при народженні дитини органу соцзахисту населення подається: 

 1) заява одного з батьків (опікуна), з яким постійно проживає дитина, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики (раніше  - в довільній формі);

2)  копія  свідоцтва  про  народження дитини (з пред’явленням  оригіналу).

Додаткового зазначено, що у разі звернення одного з батьків дитини (опікуна) за призначенням допомоги при народженні дитини орган соціального захисту за місцем проживання одного з батьків (опікуна), з яким постійно проживає дитина, має право отримувати від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій відомості, необхідні для призначення допомоги при народженні дитини. Раніше, орган соцзахисту  був вправі робити запит лише до територіальних підрозділів ДМС  щодо  інформації   про  реєстрацію  місця  їх проживання. 

Також в оновленому Порядку уточнено, що особам, які на 30 червня 2014 р. мали право на отримання допомоги при народженні (усиновленні) дитини у розмірі, встановленому на першу дитину, після досягнення дитиною двох років на наступні 12 місяців призначається щомісячна допомога у розмірі 130 гривень. Проте у разі працевлаштування отримувача допомоги або виходу на роботу виплата допомоги у розмірі 130 грн припиняється.

Крім цього встановлено, що у разі зміни місця проживання одержувача державної допомоги сім'ям з дітьми виплата її продовжується органом соцзахисту за новим місцем проживання або відбування покарання з дня (місяця) звернення (у попередній редакції було "не раніше, ніж з дня реєстрації").

Допомога, не отримана вчасно внаслідок невиконання її отримувачами умов, визначених Порядком № 1751, виплачуватиметься за минулий із моменту призначення час, але не більш як за шість місяців (раніше було- три місяці) із місяця звернення за її одержанням, окрім випадків, визначених у абз. 10 п. 35 Порядку № 1751.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»