• Посилання скопійовано

У 2015 році не буде дитячих новорічних подарунків за рахунок Фонду

На сьогодні у Фонду соцстраху відсутні правові підстави для виділення застрахованим особам дитячих новорічних подарунків

У 2015 році не буде дитячих новорічних подарунків за рахунок Фонду

Лівобережна дирекція КМВ ФСС з ТВП нагадує, що з 1 січня 2015 року за рахунок Фонду соціального страхування здійснюється лише фінансування лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів. 

При цьому фінансування інших оздоровчих заходів (в тому числі придбання дитячих новорічних подарунків) з вказаної дати органами Фонду не проводиться.

Тому на разі у Фонду відсутні правові підстави для виділення застрахованим особам дитячих новорічних подарунків.

Проте фахівці Фонду звертають увагу, що Законом № 77 внесено зміни до цілої низки законів України, в тому числі:

 - до статті 7 Закону про колективні договори і угоди, згідно з якою колективний договір може передбачати додаткові гарантії, соціально-побутові пільги, зокрема щодо дитячого оздоровлення та придбання новорічних подарунків для дітей працівників тощо;

 - до статті 24 Закону про оздоровлення та відпочинок дітей, де прописано, що оздоровлення дітей інших категорій, в тому числі дітей працюючих осіб, здійснюється за рахунок коштів підприємств, установ та організацій (відповідно до колективних договорів і угод), професійних спілок і фондів, добровільних внесків юридичних та фізичних осіб, інших джерел.

Враховуючи це, Фонд підсумовує: на сьогодні фінансування оздоровлення дітей (в тому числі придбання дитячих новорічних подарунків) має здійснюватися за рахунок коштів підприємств, установ та організацій, професійних спілок і фондів, добровільних внесків юридичних та фізичних осіб, інших джерел.

На підставі: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»