• Посилання скопійовано

Порядок проведення камеральної перевірки звітності з ЄСВ - в проекті від Мінфіну

На сьогодні у ПКУ відсутній механізм проведення камеральної перевірки звітності з ЄСВ. З огляду на це, Мінфін розробив та оприлюднив проект Порядку її проведення

Порядок проведення камеральної перевірки звітності з ЄСВ - в проекті від Мінфіну

Міністерство фінансів розробило та оприлюднило проект наказу „Про затвердження Порядку проведення камеральної перевірки звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” (завантажити).

Порядок розроблено з метою:

 - поліпшення адміністрування ЄСВ,

 - контролю за повнотою подання звітності з єдиного внеску, відображених у звітності донарахованих сум;

 - визначення механізму проведення ДФСУ та її територіальними органами камеральної перевірки звітності з єдиного внеску.

Як зазначено у Порядку, камеральною вважається перевірка, яка проводиться у приміщенні органу доходів і зборів виключно на підставі даних, зазначених у звітах платника ЄСВ. При цьому згода платника на перевірку та його присутність під час її проведення не обов'язкові.

Камеральна перевірка даних, заявлених у звітності, проводиться протягом 30 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання такої звітності, а у разі її отримання після граничного строку подання – протягом 30 календарних днів з дати фактичного подання такої звітності.

Перевірці підлягатимуть:

  • Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів (додаток 4) - таблиці 1-4;
  • Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску (додаток 5) - таблиці 1-3;
  • Звіт про суми добровільних внесків, передбачених договором про добровільну участь, які підлягають сплаті, та суми доплати до органів доходів і зборів (додаток 6) - таблиці 1-3;
  • Звіт про настання нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання (додаток 7) - таблиця "Відомості про застраховану особу, з якою стався нещасний випадок на виробництві чи професійне захворювання".

У разі встановлення порушень складається Акт про результати камеральної перевірки у двох примірниках та після його реєстрації вручається або надсилається для підписання протягом трьох робочих днів платнику ЄСВ.  У разі його незгоди з висновками перевірки, він має право подати свої заперечення до органу доходів і зборів за основним місцем обліку.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»