• Посилання скопійовано

У разі самостійного виявлення страхувальником порушень, штрафи не застосовуються

Якщо страхувальник при наданні матеріального забезпечення самостійно виявив порушення, штрафи не застосовуються

У разі самостійного виявлення страхувальником порушень, штрафи не застосовуються

ФСС з ТВП у листі від 22.01.2015 р. № 5.2-32-133 роз'яснив, що у разі самостійного виявлення страхувальником порушень при наданні матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду страхувальник зобов'язаний:

- зробити перерахунок матеріального забезпечення відповідно до законодавства,

- здійснити відповідний розрахунок з Фондом шляхом перерахування належної суми страхових коштів до робочого органу Фонду,

- письмово повідомити робочий орган Фонду про факт та зміст помилок при наданні матеріального забезпечення, а також у звітності із зазначенням причин виникнення помилок з наданням розрахунку донарахованої (зменшеної) суми витрат, здійснених за рахунок коштів Фонду. При цьому штрафні санкції до страхувальника не застосовуються.

Що стосується відповідальності застрахованої особи, то така особа несе відповідальність за незаконне одержання з її вини (підроблення, виправлення в документах, подання недостовірних відомостей тощо) матеріального забезпечення та соціальних послуг за соціальним страхуванням.

Також Фонд повідомив, що у разі виявлення страхувальником помилок при заповненні зворотного боку листка непрацездатності такі помилки підлягають виправленню відповідальними особами.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»