• Посилання скопійовано

Удосконалення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів: прийнято за основу законопроєкт

За прийнятим у І читанні законопроєктом №9364 планується запровадити адмінвідповідальність за торгівлю пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюном, рідинами для е-сигарет без держреєстрації або без дозволів

Удосконалення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів: прийнято за основу законопроєкт

23 квітня ВРУ прийняла у І читанні законопроєкт №9364 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо удосконалення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів». Про це повідомив Железняк у своєму Телеграм-каналі.

Метою законопроєкту є удосконалення адміністративної та кримінальної відповідальності у сфері незаконного обігу підакцизних товарів, вироблення сталих та єдиних категорій побудови конструкцій норм КУпАП та ККУ.

Зокрема, передбачено такі зміни:

1) ст. 156 КУпАП доповнять новими частинами, що передбачатимуть адміністративну відповідальність за торгівлю пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах без державної реєстрації як суб’єкта господарювання або без одержання документа дозвільного характеру:

  • штраф від 1000 до 2000 н.м.д.г. (17 000 – 34 000 грн) з конфіскацією предметів торгівлі та грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення;
  • за дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме правопорушення, або пов’язані з отриманням доходу у великих розмірах, – штраф від 2000 до 5000 н.м.д.г.(34000 грн – 85000 грн) громадян з конфіскацією предметів торгівлі та грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення;

2) приведуть положення ст. 156-2 КУпАП у відповідність до приписів Порядку обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним, затвердженого постановою КМУ від 25.08.1998 р. №1340;

3) запровадять адміністративну відповідальність за незаконний обіг (крім випадків виготовлення) без мети збуту підакцизних товарів без марок акцизного податку (нова редакція ст. 164-5 КУпАП). 

Докладніше про це та про інші зміни ми писали тут.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»