• Посилання скопійовано

Замість міліції - поліція: прийнято технічні закони

Парламент погодив зміни до кількох сотень нормативних актів, якими передбачено замінити слова “міліція” та “органи внутрішніх справ” відповідно на “поліція”, “поліцейські” тощо

Замість міліції - поліція: прийнято технічні закони

Сьогодні, 10 листопада, Верховна Рада України ухвалила:

 - Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Національної поліції" (законопроект №3387);

 -  Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про Національну поліцію" (законопроект №3225)

Законодавчим актом приведено законодавство України у відповідність до Закону України "Про Національну поліцію", який набрав чинності 7 листопада 2015 року.

Зауважимо, такі зміни викликані тим, що 7 листопада в Україні набрав чинності Закон про національну поліцію.

Окрім технічних змін, перший проект №3325 передбачає ряд уточнень щодо пенсійного та медичного забезпечення колишніх міліціонерів, соціальних пільг, житла тощо.

До врегулювання на законодавчому рівні повноважень органів МВС на органи Національної поліції покладено повноваження видавати та анулювати відповідно до законодавства дозволи на придбання, зберігання, носіння, перевезення і використання зброї, спеціальних засобів індивідуального захисту та активної оборони, боєприпасів, вибухових речовин і матеріалів, інших предметів, матеріалів та речовин, щодо зберігання і використання яких установлено спеціальні правила, порядок та на які поширюється дія дозвільної системи органів внутрішніх справ. Також це стосується відкриття та функціонування об’єктів, де такі засоби зберігаються чи використовуються, тирів, відповідних магазинів тощо.

Закон також перебачає наступне:

- до набрання чинності Законом “Про Дисциплінарний статут Національної поліції України” поширити на поліцейських дію Дисциплінарного статуту органів внутрішніх справ України, затвердженого Законом України від 22 лютого 2006 року № 3460-IV.

- оперативно-розшукові справи, заведені органами внутрішніх справ до 6 листопада 2015 року, підлягають закриттю.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»