• Посилання скопійовано

Обов’язок застосовувати РРО підприємцями не залежить від кількості господарських одиниць

Податківці наголосили, що обов'язок застосування РРО підприємцями залежить лише від перевищення ним протягом календарного року обсягу доходів у 1 млн грн

Обов’язок застосовувати РРО підприємцями не залежить від кількості господарських одиниць

ДФСУ у листі від 06.11.2015 р. №10397/Т/99-99-22-07-03-14 нагадує, що підприємці II і III груп єдиного податку, незалежно від обраного ними виду діяльності, можуть не застосовувати РРО, якщо обсяг їх доходу протягом календарного року не перевищує 1 000 000 гривень.

У разі перевищення, застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов’язковим, і розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Таким чином, законодавством встановлено залежність обов’язковості застосування РРО не від кількості господарських одиниць платника єдиного податку (фізособи - підприємця), виду чи місця проведення діяльності, а від перевищення ним протягом календарного року обсягу доходів у 1 000 000 гривень.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»