• Посилання скопійовано

Мін’юст планує спростити процедуру припинення підприємницької діяльності

Міністерство юстиції пропонує кардинально полегшити процедуру припинення діяльності підприємців, які не мають найманих працівників

Мін’юст планує спростити процедуру припинення підприємницької діяльності

З цією метою Міністерством виносяться на громадське обговорення проекти законів «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців, які не мають найманих працівників» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заявницького принципу державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців, які не мають найманих працівників».

Як повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, законопроекти передбачають істотне полегшення процедур, що застосовуються під час припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців, які не мають найманих працівників. Зокрема, законодавчі зміни спрямовані на запровадження заявницького принципу припинення такої діяльності.

Після ухвалення даної законодавчої ініціативи, за словами Міністра юстиції, для припинення підприємницької діяльності фізичною особою – підприємцем, яка не має найманих працівників, досить буде лише подати заяву державному реєстратору про припинення підприємницької діяльності. Після чого таке припинення буде зареєстроване негайно.

Передбачається, що подібне істотне полегшення процедури створить сприятливі умови для припинення малого бізнесу в Україні – спростить та здешевить відповідну процедуру, кардинально скоротить час на її проведення. Крім того, це зменшить черги до державних реєстраторів.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»