• Посилання скопійовано

В Україні оголошено третю часткову мобілізацію

Верховна Рада затвердила Указ Президента "Про часткову мобілізацію", а також підвищила граничний вік перебування в запасі

В Україні оголошено третю часткову мобілізацію

Верховна Рада затвердила Указ Президента України від 21 липня 2014 року № 607 "Про часткову мобілізацію" (законопроект № 4320а). За це рішення проголосувало 232 нардепів.

Таким чином, у зв'язку з поширенням проявів тероризму на території України, що призводять до загибелі мирного населення, військовослужбовців і працівників військових формувань та правоохоронних органів України у східних регіонах держави, концентрацією угруповань військ (сил) зі значним наступальним потенціалом на території Російської Федерації поблизу державного кордону України, загрозою нападу, небезпекою державній незалежності України, з метою забезпечення оборони держави, в Україні оголошено про проведення третьої хвилі часткової мобілізації. Нагадаємо, перша була оголошена в березні цього року, друга - у травні.

Мобілізація буде проводитись протягом 45 діб із дня набрання чинності цим Указом на території Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей, міста Києва.

Окрім того, нардепи також підтримали Проект Закону про внесення змін до статті 28 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" (щодо розрядів запасу та граничного віку перебування у запасі). Відповідно до цього Закону, підвищено граничний вік перебування в запасі:

- для молодшого та старшого офіцерського складу - до 60 років,

- вищого офіцерського складу - до 65 років.

Військовозобов’язані, які перебувають у запасі та мають військові звання рядового, сержантського і старшинського складу, поділяються на розряди за віком: перший розряд - до 35 років; другий розряд - відтепер буде до 60 років (було до 50 років).

Усі новини по темі >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»