• Посилання скопійовано

Роз'яснено порядок оподаткування доходів, отриманих юрособою у Криму

ДФСУ розглянула порядок оподаткування доходів, отриманих юридичними особами (їх відокремленими підрозділами) на території ВЕЗ «Крим»

Роз'яснено порядок оподаткування доходів, отриманих юрособою у Криму

ДФСУ у листі від 26.12.2014 р. №9825/6/99-99-19-02-02-15 розглянула питання щодо порядку оподаткування доходів, отриманих юридичними особами (їх відокремленими підрозділами) на території ВЕЗ "Крим" та повідомила.

Під час тимчасової окупації податок на прибуток підприємств не справляється з доходів, отриманих юридичними особами (їх відокремленими підрозділами) на тимчасово окупованій території, операцій та/або з інших об'єктів оподаткування (в тому числі об'єктів, пов'язаних з оподаткуванням) на тимчасово окупованій території. 

Будь-які доходи з джерелом їхнього походження з території ВЕЗ "Крим", одержані фізичною, юридичною особами, прирівняними до резидентів, оподатковуються за правилами, встановленими для іноземних доходів. 

Тобто результати діяльності юридичної особи із місцезнаходженням на іншій території України та її відокремленого підрозділу із місцезнаходженням на території ВЕЗ "Крим" обліковуються окремо, причому доходи і витрати такого відокремленого підрозділу не враховуються у складі доходів і витрат головного підприємства. 

Відокремлені підрозділи із місцезнаходженням на іншій території України, що є структурними підрозділами юридичної особи із місцезнаходженням на території ВЕЗ "Крим", здійснюють самостійно сплату податку на прибуток як окремі платники цього податку на такій іншій території України. 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»